zondag 23 september 2012

Dam tot Dam FietsClassic



Op zondag 23 september wordt alweer de zesde editie van de Dam tot Dam FietsClassic gehouden. In het nog jonge bestaan is deze klassieker nu al niet meer weg te denken van de fietskalender.

Deelnemers kunnen bij deze klassieker kiezen uit afstanden van 40, 65, 105 en 145 km. Start en finish zijn tegenover het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam.

Website: Dam tot Dam FietsClassic




Goede Doel


Le Champion stimuleert het fietsen voor het goede doel. Bij de Dam tot Dam FietsClassic is het daarom voor iedere deelnemer mogelijk zich in te zetten voor het goede doel. Je fietst dan niet alleen voor jezelf, maar ook voor een ander! Dat kan op een tweetal manieren.

A) Donatie bij online inschrijving

Het officiƫle goede doel van de Dam tot Dam FietsClassic is Stichting Witte Bedjes. Bij online inschrijving kunnen alle individuele deelnemers een vrijwillige bijdrage leveren aan dit goede doel.

Stichting Witte Bedjes
Niets is zo kwetsbaar als een kind. Iets dat je ongetwijfeld uit eigen ervaring zult kunnen bevestigen. Bijvoorbeeld omdat je zelf als kind weleens ziek was. Of misschien omdat je kinderen hebt of kent, die heel wat kinderziekten moeten doorstaan. Maar ook als een kind op school niet goed mee kan komen, is het kwetsbaar. Het valt al snel buiten de groep en loopt meer risico om gepest te worden.

Zulke kinderen hebben steun nodig. Van thuis, maar ook van de samenleving. Want een kind dat te ziek is, belandt in het ziekenhuis. En een kind dat niet mee kan komen op school, krijgt speciaal onderwijs. Alleen dat kost geld, veel geld. De Stichting Witte Bedjes zamelt daarom geld in voor activiteiten direct ten behoeve van deze zieke en/of gehandicapte en anderszins hulpbehoevende kinderen in Amsterdam en omgeving. De opbrengst is voor een deel bestemd voor subsidies aan ruim honderd ziekenhuizen, instellingen en scholen voor speciaal onderwijs. Een ander deel gaat naar grote en kleine projecten. Voor meer informatie: www.stichtingwittebedjes.nl





Geen opmerkingen: