maandag 3 september 2012

Duofiets voor bewoners Mariënhof in Lichtenvoorde


Oost Gelre - Het was de afgelopen week groot feest in het nieuwe zorgcomplex Mariënhof in Lichtenvoorde. De reden hiervan was gelegen in het feit dat de bewoners werden verblijd met een fonkelnieuwe Fun2Go duofiets. Een met name in financieel opzicht niet kinderachtige investering, die men had te danken aan de Stichting Achterhoek Tour Rally. Deze stichting had namelijk de opbrengst van de jaarlijkse, deze keer op 10 juli 2011 gehouden rally, te weten het mooie bedrag van 12.500 euro, geschonken aan ‘De Vrienden van De Molenberg’ in Groenlo.

En dat een deel van deze schenking in Lichtenvoorde terecht is gekomen, heeft te maken met het gegeven dat Mariënhof functioneert onder de bestuurlijke paraplu van de het Grolse woon- en zorgcentrum De Molenberg, dat op haar beurt weer onder toezicht staat van de Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé. De nieuwe duofiets, op een aantrekkelijke basis geleverd door Goossens Tweewielers in Groenlo, werd door Ben Verheij, voorzitter van ‘De Vrienden van de Molenberg’ overhandigd aan Stefanie ten Elsen, hoofd van zorgcomplex Mariënhof. Naast de aanwezigheid van Berry Nales en Clemens Reijrink van de Achterhoek Tour Rally, die dit jaar voor de vijfde maal werd gehouden, waren ook Henk Goossens van het gelijknamige rijwielbedrijf uit Groenlo en een medewerker van hem van de partij om de prachtige van alle gemakken voorziene fiets te demonstreren. De duofiets van Van Raam is speciaal geschikt indien de fietspartner moeilijk zelfstandig kan fietsen. Bovendien zijn de draaibare stoelen naast elkaar geplaatst, zodat de beide op de fiets zitting hebbende personen meer zicht en beter aandacht voor elkaar kunnen hebben.
Ben Verheij, aanwezig met penningmeester Andre Schroer en bestuurslid Wilhelmien Koster, memoreerde in zijn toespraak nog even dat het instituut de Molenbergvrienden reeds is opgericht in 1999 en in de afgelopen jaren dankzij een aantal gulle gevers dan wel sponsoren tal van schenkingen heeft gedaan, variërende van een piano tot computers en van een dakterras tot een kookunit.
“Een schitterend bedrag, waarvan nu circa driekwart is besteed ten behoeve van deze multifunctionele fiets. Het resterende gedeelte van de schenking gaat naar bepaalde zaken ten behoeve van het ‘Plein van Ontmoeten’ bij De Molenberg in Groenlo, dat binnenkort wordt geopend.”
Bij afwezigheid van voorzitter Albert Westerman toonde woordvoerder Berry Nales van de Stichting Achterhoek Tour Rally zich bijzonder verheugd dat de schenking een dergelijke passende besteding heeft gekregen. Nales benadrukte daarbij de goede onderlinge samenwerking, die tot het een en ander heeft geleid.
Verder liet hij het succes van de Achterhoekse rally niet onvermeld door te vermelden dat er dit jaar maar liefst 118 bijzondere auto’s hadden deelgenomen, terwijl het limiet eigenlijk 100 is en men nog altijd heeft te maken met een wachtlijst van 40 tot 50 belangstellenden.
Hoofd Stefanie ten Elsen sprak namens de Mariënhof vreugdevolle woorden en gaf daarbij aan dat de nieuwe duofiets veelvuldig zal worden gebruikt, waarbij ongetwijfeld gezorgd zal worden voor fietstochtjes richting Groenlo en weer terug.
De locatie Mariënhof wordt voorlopig bewoond door circa 30 psychogeriatrische patiënten, die zijn overgekomen vanuit het verpleegtehuis De Molenberg in Groenlo.

De opzet is dat de bewoners worden gehuisvest in groepswoningen van ieder 6 bewoners.

Bron: Contact.nl

Geen opmerkingen: