woensdag 17 oktober 2012

Wintertriathlon Assen 27 Oktober 2012





NK-status

De Wintertriathlon Assen die op 27 oktober wordt gehouden, heeft de NK-status. Het houdt in dat de Nederlandse toppers zich volop inzetten om de Nederlandse titel in de wacht te slepen.De inschrijving voor de titelstrijd staat alweer enige tijd open via www.wintertriathlonassen.nl. Titelverdediger bij de mannen is Wim Nieuwkerk (Fijnaard) en bij de dames Sione Jongstra. De strijd om de titel bij de heren speelt zich af op de afstanden 10 km. lopen, 50 km. Fietsen en 20 km. Schaatsen. De dames moeten de helft afleggen: 5 km. lopen-25 km. fietsen-10 km. Schaatsen.




Stadsbroek en Bonte Wever

Net als voorgaande jaren concentreert de Wintertriathlon Assen zich op de bekende sportaccommodaties Het Stadsbroek en de Bonte Wever. Het startbureau wordt opnieuw ingericht in de hal van de Bonte Wever. De start van de Wintertriathlon Assen zal weer op het sportpark Stadsbroek zijn. Na het fietsen, waarbij ook de gemeente Aa en Hunze wordt aangedaan, vindt de slotafstand, het schaatsen, weer plaats op het ijs van de Bonte Wever.

Diverse categorieën

De Wintertriathlon Assen heeft niet alleen het Nederlands Kampioenschap op het programma staan, er zijn tal van disciplines waarvoor nu al kan worden ingeschreven via de website www.wintertritahlonassen.nl. Ook de jeugd en de junioren hebben hun eigen categorie opnieuw, evenals de oudere sporters, die uitkomen in de categorie Masters dames en heren.

Verder kent het programma een duathlon voor dames en heren, een estafette en een wintertriathlon voor recreanten.

Kampioenschap scholenteams

Dit jaar organiseert de Stichting Wintertriathlon Assen ook weer de jeugd-wintertriathlon op vrijdag 26 oktober. Daarnaast is er het Open Drents Kampioenschap trio wintertriathlon voor voortgezet onderwijs. Leerlingen in de leeftijd van 12 en 13 jaar kunnen gezamenlijk deelnemen aan de estafette. Ook kunnen leerlingen zich individueel inschrijven. Er zijn prijzen voor de beste drie jongensteams en de beste drie meisjesteams. Gemengde teams vallen onder de categorie jongens. In elk team wordt dispensatie verleend aan één jongen of meisje van 14 jaar. Ook voor dit onderdeel is de site www.wintertriathlonassen.nl de site waarop meer informatie is te vinden.



Website: Wintertriathlon Assen

Geen opmerkingen: