woensdag 28 november 2012

Noordenveld Wandeltocht 1 December




De wandelsportvereniging FLAL (Friese Lange Afstand Lopers) organiseert de ‘Noordenveld Wandeltocht’ met twee afstanden, 25 en 35 km. De routes gaan door de prachtige natuurgebieden in de omgeving van Norg en langs diverse historische plekken.

In Norg gaan de wandelaars o.a. langs de 13e eeuwse romano-gotische Sint-Margaretakerk met een zadeldaktoren. In Norg passeren ze ook de mooie korenmolen De Hoop. Daarna gaan de wandelaars door het mooie bosgebied Norgerhout en vervolgens langs het hunebed bij Westervelde. Via de gasopslag van de NAM bij Langelo gaan de routes door het Noordse Veld met haar prehistorische akkers en grafheuvels. Ook waren er gedurende de tweede wereldoorlog twee Duitse vliegvelden gesitueerd, een nep vliegveld ter afleiding en een echt vliegveld, waarvan de contouren nog in het landschap zichtbaar zijn. De wandelaars finishen daarna weer in De Brinkhof in Norg.

Inschrijven kan vanaf 08.00 uur tot uiterlijk 09.30 uur. De start van de 35 km. is van 09.00 – 09.15 en de 25 km van 09.15 – 09.30 uur. Het start-/ finishbureau sluit om 18.00 uur!

Website: Van Plan

Geen opmerkingen: