donderdag 1 november 2012

Toekomstwinkel op Tweewieler Live

Het Tweewieler Live Event op 10 december in Congrescentrum 1931 licht een tipje van de sluier op hoe uw winkel er in de toekomst uit kan gaan zien. BOVAG heeft een uitgebreid onderzoek laten uitvoeren naar hoe de retail in fietsen, bromfietsen, motorfietsen en auto’s de komende jaren zal gaan veranderen. Tweewieler Live laat u alvast een winkeltype van de toekomst zien.


Nadenken over waar het met uw winkel naar toe gaat, kan nooit kwaad. Zeker niet nu, gezien de economische recessie die nog niet uitgewerkt lijkt te zijn, maar meer nog omdat de tweewielermarkt en de -producten echt aan het veranderen zijn. Kijk alleen naar de omvang van elektrisch binnen uw onderneming, vergeleken met 5 jaar geleden.

500 winkels gaan nog verdwijnen
In het interview in Tweewieler november (verschijnt 9 november) voorspelt Patrick Langley van GfK Retail&Technology Benelux, dat de komende jaren 500 tweewielerwinkels gaan verdwijnen en uiteindelijk ongeveer 1.200 winkels zullen overblijven. Dat betekent dat u moet nadenken over uw bestaansrecht in de veranderende markt, omdat anders misschien uw winkel een van de 500 is die zal verdwijnen.

Het BOVAG onderzoek geeft inzicht in welke typen winkels het gaan overleven. Op Tweewieler Live wordt alvast een van de winkeltypen uitgebreid onder de loep genomen, op de BOVAG Tweewieler Branchedag op 4 februari volgt een diepgaande presentatie van de vier winkeltypen die uit het onderzoek naar voren zijn gekomen. Op het centrale middenplein van Tweewieler Live staat een tweewielerwinkel van de toekomst gepresenteerd.

Nieuwsgierig naar hoe uw winkel zich het beste kan ontwikkelen de komende jaren? Wilt u inzichten en tips krijgen over hoe te overleven? Kom dan naar Tweewieler Live op 10 december in Congrescentrum 1931 (voormalige Brabanthallen) in ’s-Hertogenbosch. Aanmelden kan hier.

Website: Tweewielerlive

Geen opmerkingen: