woensdag 5 december 2012

Marathonloper Aloys Geven levert duofiets af


DINXPERLO - De missie van Aloys Geven uit Breedenbroek is volbracht. Hij reisde eind september naar Berlijn om daar de beroemde marathon te lopen. Met het opgehaalde sponsorgeld kon een duofunfiets worden aangeschaft voor de verpleegafdeling van Careaz Dr. Jenny. Afgelopen vrijdag was de officiële overhandiging van de tweezitter.

‘Ongeveer een half jaar geleden werd ik gebeld door Aloys over zijn actie‘, speechte locatiemanager Inge te Winkel. ’Hartverwarmend om te zien hoe mensen met ons meedenken, meeleven en meedoen.’ Te Winkel gefeliciteerde de sportieveling uiteraard met het halen van de finish. Ook werd hij uitgeroepen tot SVV’er: Sportiefste Vriend Van het Dr. Jenny. Daar hoort ook een medaille bij. ‘Waardering en respect voor het ‘diep gaan’ tijdens al die kilometers!’

De duofiets geeft bewoners van de verpleegafdeling een stukje vrijheid en plezier. Daarom wordt het vehikel ook wel duofunfiets genoemd. Tegen een kleine vergoeding is de fiets ook te huur voor mensen buiten het woon-zorgcentrum. Met de opbrengst wordt het onderhoud betaald. De toekomstige gebruikers en alle sponsors van Aloys’ actie mochten mee naar het grand café van Careaz Dr. Jenny. Daar smulden ze van een taart met een eetbare foto van de duofunfiets erop.
Rondje

Breedenbroeker Aloys Geven reisde samen met zijn supportersclub op zondag 30 september naar Berlijn voor zijn sportieve uitdaging. Twee keer eerder voltooide hij de marathon van Rotterdam. Voor het goede doel ging hij net dat stapje verder. ‘Veel mensen kunnen niet meer zelfstandig fietsen. De duofunfiets met elektrische ondersteuning geeft bewoners de mogelijkheid om er weer lekker op uit te gaan. Even naar de (klein)kinderen of een rondje Dinxperlo; de duofunfiets maakt dat mogelijk.


Website: rondomdinxperlo.nl

Geen opmerkingen: