woensdag 26 december 2012

Vandaag naar de meubelboulevard Gebruik eens een vrachtfiets




De transportfiets is de laatste jaren een veel geziene fiets in het straatbeeld. U ziet ze vast eens rijden; scholieren met een krat op de voordrager, al dan niet versierd met (plastic) bloemen. Hoewel ze op het moment hip en trendy zijn is een transportfiets een fiets die speciaal bedoeld is voor het vervoer van goederen. Vrijwel vanaf het begin van de ontwikkeling van de fiets zijn er transportfietsen gebouwd. Toen de auto nog geen gemeengoed was gebruikten veel bedrijven ze in het begin en de eerste helft van de vorige eeuw.

Wist u dat u bij IKEA een transportfiets kunt huren voor maar 10 euro voor twee uur? Zo maakt u een bezoekje aan de meubelboulevard wel extra leuk. Deze vrachtfietsen hebben een laadvermogen van maar liefst 200 kilo. Daarmee zou u zelfs een piano kunnen verhuizen!

Op steeds meer plaatsen zien we de transportfiets inmiddels terugkomen. Ook koeriers en post-/pakketbezorgers maken vaker gebruik van transportfietsen. In binnensteden zijn vrachtfietsen over het algemeen sneller dan een bestelauto.

Website: Fietsen.123

Geen opmerkingen: