maandag 11 maart 2013

Pijnenborg finisht als 20e in Ronde van Drenthe

Deze foto is gemaakt een paar kilometer voor de eerste lange kasseienstrook. Boven in de foto zie je Marianne Vos, Aurore en Laura (helm zichtbaar) rijden samen naar de keien en zitten in het wiel van Lizzy Armitstead. In het wiel van de nummers 1 en 2 op de Olympische Spelen in Londen dus. Op naar Rio 2016! Aurore en Laura draaien als 3 en 5e de beslissende kasseienstrook op.


Pijnenborg finisht als 20e in Ronde van Drenthe
Door Sebastiaan Zwarts op 11 maart 2013 in Nieuws

Afgelopen zaterdag denderden de dames van Team Futurumshop.nl over de kasseien in de Ronde van Drenthe. Ploegleider Thijs Rondhuis was na afloop zeer tevreden over het optreden van zijn rensters. Mascha Pijnenborg wist een keurige twintigste plaats te noteren, maar het was vooral de manier waarop de ploeg zich wist te handhaven tussen de wereldtop.

Door pech kon helaas niet iedereen de finish in de voorste groep bereiken, maar onderweg had Rondhuis genoeg gezien om met vertrouwen de komende periode tegemoet te zien. ,,Ik begreep dat drie van onze rensters bij de eerste vijftien de tweede keienstrook opdraaiden en daarmee zaten ze zoals gepland voorin. Laura van der Kamp maakte daar eerst nog een zeer sterke indruk, maar even later kon ze plotseling niet meer volgen als gevolg van ziekte. Die ziekte brak ‘s avonds in alle hevigheid door.”

Ook Anouska Koster kreeg met tegenslag af te rekenen. Zij trapte door haar derailleur bij de laatste beklimming van de VAM-berg. Daardoor kon ze niet meer terug keren in de spits van de wedstrijd. Aurore Verhoeven tenslotte kwam ten val op weg naar finishplaats Hoogeveen en kon daardoor niet meesprinten voor de negende plaats. Rondhuis: ,,Dat is jammer. Want Aurore was goed en kan goed aankomen na een zware koers. Gelukkig kon Mascha Pijnenborg nog een mooie klassering neerzetten bij de eerste twintig. Maar al met al reden de rensters sterk en dat is de komende maanden ongetwijfeld ook nog veel duidelijker in een uitslag terug te zien.”

Website: Futurumshop.blog

Geen opmerkingen: