dinsdag 8 oktober 2013

Ons derde Raisin Hope Cycling Event vindt plaats op zaterdag 30 augustus 2014



Op en rond wielercircuit Spaarnwoude kan iedereen op eigen niveau een prestatie neerzetten, zowel sportieve toerfietsers als mensen met een ernstige vorm van hersenletsel. Er zijn parkoersen van 3 tot en met 120 kilometer. De lange toertocht gaat door het mooie Noordhollandse waterlandschap en is mede uitgezet door onze ambassadeur: tweevoudig Nederlands kampioen Niki Terpstra (zie voor route onderaan dit bericht). Om slachtoffers en niet-slachtoffers van hersenletsel bijelkaar te brengen is er na afloop een gezamenlijke barbecue. Mensen met hersenletsel mogen gratis deelnemen aan het fietsevenement. Zij dienen zich wel op te geven. Tevens vragen wij hen als tegenprestatie om wel zoveel mogelijk betalende fietsvrienden mee te nemen.



AANGEPASTE FIETSEN

De Raisin Hope Foundation wil meer begrip kweken in de maatschappij voor mensen met hersenletsel en hen daarnaast de kans bieden om sportief te bewegen. Aangetoond is dat sporten een zeer positief effect heeft bij de revalidatie en het vitaal blijven na hersenletsel. Fietsen is daarvoor perfect geschikt. Helaas is het rijden op een gewone fiets niet voor ieder slachtoffer van hersenletsel weggelegd. Daarom haalt de Raisin Hope Foundation onder meer geld op voor aangepaste fietsen, die via organisaties als revalidatiecentra, dagbestedingscentra en fietsclubs door zoveel mogelijk mensen met hersenletsel kunnen worden gebruikt.



KOM IN ACTIE!

Om zoveel mogelijk aangepaste fietsen aan te kunnen bieden, zodat ook mensen met hersenletsel frank en vrij van sporten in de buitenlucht kunnen genieten is er natuurlijk veel geld nodig. Daarom vragen wij deelnemers om naast het inschrijfbedrag op vrijwillige basis een eigen sponsoractie op te zetten onder familie, vrienden, kennissen en collega’s met als streefbedrag 250 euro. Dit kan gemakkelijk met de actie-tool op onze website.



HERSENLETSEL

De Raisin Hope Foundation Nederland zet zich in om mensen met (traumatisch) hersenletsel te steunen. Wij doen dat door activiteiten te organiseren in de fiets- en wielerwereld. Jaarlijks lopen zo’n 100.000 mensen in Nederland traumatisch hersenletsel op. Veelal met blijvende gevolgen als hoofdpijn, snelle vermoeidheid, concentratiezwakte, geheugenproblemen, stemmingswisselingen, gedragsverandering en coördinatiestoornissen. Hersenletsel is vaak onzichtbaar voor de buitenwereld, waardoor deze doelgroep vaak onbegrepen wordt.

Website: Raisin Hope Cycling Event

Geen opmerkingen: