maandag 9 december 2013

TFC NOAD en WTC Roden met veldtoertocht Norg

NORG – TFC NOAD en WTC Roden houden zaterdag 21 december alweer voor de 26e keer hun jaarlijkse veldtoertocht voor mountainbikers en veldrijders.

In nauwe samenwerking met de gemeente Noordenveld, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten zijn er voor deze dag weer mooie en uitdagende routes uitgezet, die alleen op deze dag toegankelijk zijn. Hierbij kan er gekozen worden uit een afstand van 25 of 45 km. De routes worden uitgezet met duidelijke oranje linten en waar nodig met bordjes. Op gevaarlijke oversteken zorgt een leger van verkeersregelaars ervoor dat de deelnemers veilig kunnen oversteken. De plaatselijke middenstand heeft er mede voor gezorgd dat we de deelnemers onderweg kunnen voorzien van een goede verzorging. Op de route staan dan ook twee verzorgingsposten die de deelnemers voorzien van een hapje en een drankje.

Deelname staat open voor iedereen, zowel jong als oud en er kan gestart worden tussen 9.30 en 10.30 uur vanaf de kantine van de voetbalvereniging GOMOS in Norg.
Op de route zal een fotograaf aanwezig zijn die foto’s van de deelnemers zal maken, deze foto’s zijn na afloop te bekijken op de websites van de verenigingen.

Om het veldrijden onder de jeugd te promoten is de deelname voor de jeugd tot en met 15 jaar gratis.Bij de kantine en op de route is een materiaalwagen aanwezig voor het verhelpen van eventuele problemen aan de fiets. Na afloop van de tocht is er gelegenheid om de fiets schoon te spuiten en er kan gedoucht worden in de kleedkamers van v.v. GOMOS.

IJs en weder dienende, verwacht de organisatie dit jaar tussen de 400 en 500 deelnemers. De tochten van 2009 en 2010 konden door de vroege inval van Koning winter en de daarbij gepaard gaande hevige sneeuwval niet doorgaan, de tochten van 2011 en 2012 moesten helaas worden afgelast vanwege het kletsnatte najaarsweer, waardoor circa 80 % van de route onbegaanbaar was. Dit jaar is er ,indien de omstandigheden daartoe vragen, een alternatieve route achter de hand zodat de tocht wel door kan gaan.

Houd ondanks alles wel de website van òf Tfc Noad (www.tfcnoad.nl), òf WTC Roden (www.wtcroden.nl) en de website van de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie (www.ntfu.nl) in de gaten voor het laatste actuele nieuws, om eventueel een vergeefse reis te voorkomen.

Website: Roder journaal

Geen opmerkingen: