vrijdag 11 april 2014

Uw naam op een Wielershirt en steun RHF

Een speciaal voor RHF Nederland ontworpen wielershirt met de Nederlandse driekleur op mouw en hals en de tekst 'Team Holland' op de voorzijde. Met gratis vermelding van je eigen rennersnaam en sponsor- of teamnaam!



Kenmerken
Smalle atletische snit, raglanmouwen, rits over volledige lengte, 3-delige zak op onderrug, elastische R-Tex-stof, 100% polyester, ademend en super droog door 'wicking'-techniek, bioactieve vezels en zilver ionen ter voorkoming van bacteriën, nare geurtjes, gevoeligheid voor de huid, kleur- en wasvast, naden van hoge kwaliteit door speciaal ontwikkelde steek



Retour & maattabel
Aangezien de RHF-wielershirts gepersonaliseerd worden met eigen renners- en sponsor/teamnaam kan de kleding niet retour gezonden worden. Bepaal dan ook zo goed mogelijk je maat aan de hand van de maattabel op de pagina met uitgebreide informatie. (klik hier)



Levertijd
De RHF-wielershirts worden gepersonaliseerd met eigen renners- en sponsor/teamnaam. Dit is een kostbare handeling bij afname van kleine hoeveelheden. Om de scherpe prijzen te kunnen bieden spaart de RHF de bestellingen op, voordat de kleding in productie wordt genomen. Hierdoor is de levertijd normaal gesproken enkele weken.

Website: Raisin Hope Foundation Nederland



Stichting Raisin Hope


De Raisin Hope Foundation Nederland steunt de slachtoffers van traumatisch hersenletsel en hun naasten. Hoop is voor hen belangrijk om een moeilijke periode in hun leven door te komen. De RHF geeft hen hoop via informatie en verhalen van lotgenoten.


De Raisin Hope Foundation Nederland stelt zich ook ten doel om geld bijeen te brengen om organisaties en projecten op het gebied van traumatisch hersenletsel financieel te ondersteunen. Zij doet dit door activiteiten te organiseren die gericht zijn op de fietswereld en dan in het bijzonder de sportieve toerfietser en wielerfans. Om deze activiteiten te kunnen ontplooien is de stichting afhankelijk van sponsors en giften van particulieren.


Ontstaan stichting

De Amerikaanse ex-profwielrenner Saul Raisin is de 'Godfather' van de Raisin Hope Foundation. Na zijn noodlottige val in de Franse profkoers Circuit de la Sarthe liep hij ernstig hersenletsel op. De renner van Crédit Agricole herstelde wonderbaarlijk goed, maar moest zijn droom om de Tour de France te winnen opgeven. Eenmaal hersteld besloot Saul andere slachtoffers van traumatisch hersenletsel te helpen in de wetenschap dat hoop voor hem een belangrijke factor was in zijn gevecht voor een gewoon leven. Hij richtte daarvoor in 2007 zijn eigen foundation op. Saul bezoekt regelmatig slachtoffers van traumatisch hersenletsel in klinieken in de VS, geeft motivatiespeeches met de boodschap nooit op te geven en zamelt geld in voor organisaties die zich bezig houden met traumatisch hersenletsel.


Wielerjournalist Raymond Kool zocht Saul Raisin in oktober 2007 op in Monaco voor artikelen in Wieler Magazine en Fiets. Sindsdien zijn beiden bevriend geraakt en besloot Raymond in 2010 een zelfstandig opererende Nederlandse tak van de Raisin Hope Foundation in het leven te roepen, omdat ook in Nederland de behoefte aan hoop en geld voor slachtoffers van traumatisch hersenletsel groot is.


Donaties & sponsoring

Wie de initiatieven van de Raisin Hope Foundation een warm hart toe draagt kan een gift donerenop ABN AMRO-bankrekeningnummer 52.93.60.438 t.n.v. Stichting Raisin Hope Foundation Nederland.


Belangstellende sponsors kunnen contact opnemen met het bestuur van de RHF door via het contactformulier op deze website een kort berichtje met naam en telefoonnummer te sturen. Een van de bestuursleden neemt dan zo snel mogelijk contact op.


Slachtoffers hersenletsel

Jaarlijks lopen volgens cijfers van de Hersenstichting zo'n 85.000 Nederlanders traumatisch hersenletsel op als gevolg van een val of harde klap op het hoofd. Bijna vierduizend van hen zijn sportieve fietsers. Uit onderzoek is gebleken dat zij voornamelijk tijdens onbeduidende trainingsritjes ten val komen. De ernst van hoofdletsel bij fietsers is een stuk groter dan bij andere sporters. De Hersenstichting is van mening dat de gevolgen van hersenletsel bij fietsers fors wordt onderschat. De meeste slachtoffers houden hieraan de rest van hun leven ernstige klachten over.


De feiten dat Saul een beloftevolle wielrenner was, waarin sommige kenners zelfs de opvolger van Lance Armstrong zagen, en traumatisch hersenletsel een bedreiging vormt voor iedere fietsers, vormen de reden dat de Raisin Hope Foundation Nederland zich met haar activiteiten op de grote groep sportieve toerfietsers en wielerfans in Nederland en Vlaanderen richt. Dat traumatisch hersenletsel nauw verbonden is met de wielerwereld blijkt wel uit de steun die de Raisin Hope Foundation krijgt van prominente ambassadeurs als onze Nederlandse trots Niki Terpstra, ex-wereldkampioen Thor Hushovd en zesvoudig groene truiwinnaar van de Tour de France, Erik Zabel.

Geen opmerkingen: