vrijdag 4 juli 2014

Ventoux-actie voor RHF



Samen met fietsmaat Marco Stoops gaat RHF-voorzitter Raymond Kool deze maand een dag lang afzien om mensen met hersenletsel te steunen.



Zij hebben zich aangemeld voor de uitdaging 'Cinglé de Mont Ventoux' oftewel 'Malloot van de Ventoux'. Met de speciale stempelkaart in de achterzak van hun RHF-wielershirt doen zij een poging om binnen 24 uur de Reus van de Provence driemaal te beklimmen. Vanuit de startplaatsen Malaucene, Bedoin en Sault. Een rit van 136 km met maar liefst 4443 hoogte meters!



,,We zien er als een berg tegen op, maar dat doen veel mensen met NAH al bij veel minder. Daarom zijn wij des te meer gebrand om de Kale Berg van alle kanten te overwinnen en te laten zien dat niets onmogelijk is'', aldus het fietsgekke duo. ,,Met onze prestatie willen wij de aandacht vestigen op mensen die dagelijks met de beperkingen van hersenletsel te maken hebben en geld ophalen voor de Raisin Hope Foundation Nederland om aangepaste fietsen te realiseren. Zo kunnen ook mensen met hersenletsel gezond bewegen, hun vrijheid terug winnen, zich beter voelen en weer beter deelnemen aan de sociale samenleving.''



Marco en Raymond hebben zich de afgelopen maanden goed voorbereid op hun monstertocht, hoewel het echte klimmen in Nederland natuurlijk lastig te trainen was. ,,We hebben eind juni in elk geval wat hoogtemeters gemaakt in de Jan Jansen Classic en in mei hebben we in de heuvels van de Franse Morvan getraind'', vertellen Marco en Raymond. ,,Een week voor de Ventoux gaan we de klimbenen opnieuw in de Morvan wat wakker schudden en dan moet het in de week van 21 tot en met 27 juli gebeuren! We hebben de hele dag de tijd om de stempels in Malaucene, Bedoin, Sault en uiteraard op de top te halen. Het wordt afzien. Zeker als het erg warm is en er wind staat. Maar we gaan ervoor.''



Beiden hopen dat veel mensen hun actie willen helpen promoten en steunen. ,,Laten we samen onze steun betuigen aan mensen met hersenletsel. Ons streven is om in elk geval een halve aangepaste fiets bijeen te krijgen, maar een hele mag natuurlijk ook!'' Wie de moedige actie van Marco en Raymond een warm hart toedraagt kan hen steunen door een bedrag over te maken via hun speciale actiepagina van de RHF:


Geen opmerkingen: