Dichtbij huis is er zoveel moois te zien dat het genieten is onderweg.
Bewegen en genieten tot gelijk is toch helemaal super, lichamelijk en geestelijk voel ik mij heerlijk.
Ondanks mijn NAH lukt het mij om te fietsen, wel op een driewiel fiets maar ik kan gelukkig weer fietsen.
Op de easyrider heb ik al veel kilometers gefietst.
Anderen hebben helaas niet de mogelijkheid om op een driewiel fiets te kunnen fietsen.
De RaisinHope Foundation wil graag een fietsen netwerk opzetten, er zijn al een aantal fietsen maar dat mogen er veel meer worden.
Fietsen is niet alleen leuk, maar het helpt ook enorm mee aan herstel van NAH
Help en Steun de RaisinHope Foundation om een groter netwerk te krijgen.
,,Ik voelde weer de wind op mijn gezicht en de modderspatten op mijn kuiten.’’ Dat vertelde een deelnemer aan de Raisin Hope Ride 2014 na afloop. De fervente wielrenner had na zijn hersenletsel voornamelijk thuis op zijn hometrainer gezeten, omdat rijden op zijn racefiets niet meer ging. Nu had hij met een aangepaste fiets weer een heerlijk rondje in de buitenlucht gereden en met volle teugen genoten.
Naast het genieten van de buitenlucht tijdens een sportieve activiteit biedt fietsen slachtoffers van hersenletsel nog veel meer pluspunten. Het geeft hen een groot deel van hun vrijheid terug. Ze zijn niet langer van anderen afhankelijk om ergens heen te kunnen gaan. Dit voorkomt isolatie en leidt tot meer zelfvertrouwen, zodat zij zich weer een plekje in de samenleving kunnen veroveren. Daarnaast is aantoonbaar vastgesteld dat bewegen een zeer positief effect heeft bij de revalidatie en het vitaal blijven van mensen met hersenletsel.
De RHF wil haar doelgroep dan ook stimuleren om te gaan fietsen. Helaas is het rijden op een gewone fiets niet voor iedereen met hersenletsel weggelegd. Een aangepaste fiets is veelal een uitkomst, maar die zijn erg kostbaar en voor de meeste mensen met hersenletsel financieel niet haalbaar. Zij hebben door hun letsel vaak geen baan meer en moeten van een klein inkomen rond komen.
Daarom is de RHF in 2014 gestart met de realisatie van een landelijk netwerk van aangepaste fietsen, die gratis door mensen met hersenletsel kunnen worden geleend. De aangepaste driewielers, duo-fietsen en tandems worden ondergebracht bij onder meer dagbestedingscentra, zodat cliënten met en zonder begeleider meteen lekker buiten op pad kunnen. Ook mensen met hersenletsel, die geen cliënt zijn, kunnen op afspraak gebruik maken van de fietsen binnen het RHF-netwerk. De lijst met momenteel te lenen fietsen en contactadressen staan op deze website. Klik hier om naar de lijst te gaan.
Het fietsnetwerkproject is nog jong. Inmiddels telt het RHF-fietsnetwerk een zevental fietsen, maar dat moeten er natuurlijk veel meer worden! Dat kan met uw steun! Via onze website kunt u een donatie overmaken, maar u kunt ook een eigen sponsoractie opzetten door deel te nemen aan onze Bidon Challenge of een actie te starten via onze actietool.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten