Ontdek het brede assortiment Marrald sportkleding gratis verzending shop nu  photo 00369502-6b26-4b3c-8e38-faafc2459b51_zpscdf943b9.png

woensdag 28 maart 2018

Onze loterij met als hoofdprijs een mooie fiets, Met uw steun komen anderen verder.

HERSENLETSEL on TOUR, fietsen met NAH, vóór NAH.

Al twee jaar hebben zo’n 30 mensen, getroffen door diverse vormen van Niet Aangeboren Hersenletsel, (NAH), door een deel van Nederland gefietst. Met dit evenement wordt aandacht gevraagd voor allerlei hersenaandoeningen, bekend onder Niet Aangeboren Hersenletsel.

Naast traumatisch hersenletsel door bijv. een ongeval, zijn bloedingen en beroertes (CVA), Multiple Sclerose, Parkinson, Epilepsie, zuurstofgebrek na reanimatie en hersentumoren belangrijke oorzaken van NAH. Per jaar zijn er ongeveer 85.000 nieuwe gevallen van traumatisch hersenletsel en ruim 40.000 nieuwe beroertes (CVA en TIA). Meer dan 500.000 mensen in Nederland leven met de gevolgen. 

Als Hersenletsel on Tour willen wij dit initiatief, in jaarlijks wisselende provincies, voortzetten. Enerzijds om permanent de aandacht te vestigen op alle vormen van NAH en de gevolgen voor getroffenen en hun naasten. Anderzijds omdat in beweging komen en blijven voor mensen met NAH van groot belang is! Finish is op 8 mei, de Europese Dag van de Beroerte!

Zo hopen we, naast de nodige (media)aandacht, nieuwe revalidatie- fiets- en loopmiddelen bijeen te fietsen. Daarbij worden revalidatiecentra en ziekenhuizen als etappe- en overnachtingsplaats aangedaan, waar de zorg voor NAH een belangrijke plaats inneemt. Hersenletsel on Tour is werkgroep van patiëntenvereniging Hersenletsel.nl, met 5.000 leden!

U kunt ons initiatief steunen door loten te kopen! Onze loterij heeft diverse mooie prijzen!Zo is de hoofdprijs een mooie fiets, u hebt al 1 lot voor € 2,50, en 5 loten € 10,-.

wierenga.diederik@gmail.com

De Hersenletsel on Tour 2018 is in Drenthe, Friesland en Groningen. Volg ons op Facebook, www.facebook.com/hersenletselontour

Het tourschema is: donderdag 3 mei, start in Assen, etappe 1, van ASSEN naar EMMEN.
Etappe 2, vrijdag 4 mei, van EMMEN naar DWINGELO.
Etappe 3, zaterdag 5 mei, van DWINGELO naar HEERENVEEN.
Etappe 4, zondag 6 mei, van HEERENVEEN naar BEETSTERZWAAG.
Etappe 5, maandag 7 mei, van BEETSTERZWAAG naar HAREN.
Etappe 6, dinsdag 8 mei, van HAREN naar finishplaats ASSEN


Geen opmerkingen: