maandag 22 oktober 2012

Mobiliteitsmarkt De Wolden trekt honderden bezoekers



Zuidwolde – Honderden ouderen lieten zich vrijdagmiddag in het gemeentehuis van De Wolden voorlichten en dat deed organisator Henk Koop veel plezier.
‘We hebben vanmiddag zeker 450 mensen gehad’, vertelt hij na afloop van wat een mobiliteitsmarkt werd genoemd. De gemeente sprak later zelfs over liefst 700 belangstellenden.

Ouderen en mobiliteit, het is misschien wel een van de belangrijkste thema’s voor 65-plussers. Ze willen niet alleen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, maar ook net zo lang mobiel blijven. Ze willen fietsen, wandelen of nog autorijden. In de raadszaal van het gemeentehuis van Zuidwolde, waar normaal gesproken politiek bedreven wordt, kregen de 65-plussers een breed scala aan middelen te zien in het kader van het thema ‘Wijs op Weg’. Fietsen van de plaatselijke fietsenmaker Van der Sleen, mét of zonder extra aandrijving, rollators in alle soorten en maten en scootmobiels. Het Rode kruis afdeling De Wolden was er ook met de duofiets. ‘We hebben er drie en willen er nog eentje bij’, aldus Eduard Annen van het Rode Kruis.

Website: Hoogeveen.nu

Geen opmerkingen: