vrijdag 29 maart 2013

Fietsersbond lanceert geheel vernieuwde fietsrouteplanner



Fietsroutes nog sneller en gemakkelijker plannen, dat kan sinds gisteren. Op 28 maart presenteerde en lanceerde de Fietsersbond namelijk een nieuwe versie van de Fietsersbond Routeplanner.

De nieuwe planner is gebruiksvriendelijker vormgegeven, werkt ook op tablets en biedt de mogelijkheid om routes op te slaan en te delen via mail en sociale media. Daarnaast bevat de nieuwe Fietsersbond Routeplanner ook enkele voor geplande fietsroutes, een aantal dat de komende tijd snel uitgebreid zal worden. Ook is het mogelijk om een fietsrondje te plannen op basis van een gekozen afstand.

Nog dit voorjaar zal de planner ook gemakkelijk op de mobiele telefoon gebruikt kunnen worden en na de zomer zullen er ook apps voor Android en iOS verschijnen. De Fietsersbond Routeplanner kan dan ook onderweg overal en altijd gebruikt gaan worden.

Bij gebruik valt meteen op dat de invoer van begin- en startpunt eenvoudiger is geworden. Ook is het nu geen probleem meer om op huisnummerniveau te plannen. De route verschijnt overzichtelijk in beeld en de mogelijkheden om voorkeuren aan te geven zijn uitgebreid (fietsen via de kortste route, makkelijk doorfietsen, via het knooppuntensysteem en nog veel meer).

Ook het exporteren van een route naar een GPX-bestand is erg eenvoudig. Zo kan de route meteen gefietst worden via uw GPS op het stuur. Printen op papier blijft uiteraard ook een mogelijkheid.

Zelf proberen? U vindt de vernieuwde routeplanner op de site van de Fietsersbond

Geen opmerkingen: