donderdag 23 mei 2013

Wieler Weekend Assen 25 en 26 mei 2013



Sinds 2011 vinden zowel de Omloop door Het Land van Bartje als de Dorpenomloop door Drenthe in hetzelfde weekend plaats en dat staat garant voor een spectaculair wielerweekend! De parcoursen van deze wedstrijden zorgen gegarandeerd voor spektakel! In 2013 voegt de organisatie, in handen van de wielervereniging Meteoor-Assen-Roden, daar op zaterdag 25 mei een aantal afwachtingswedstrijden voor jeugdrenners en dames-junioren en -nieuwelingen aan toe rond de start-finish-locatie in de buurt van RTV Drenthe aan Nassaulaan in Assen.

Met RTV Drenthe is tegelijk een nieuwe en belangrijke sponsor genoemd. Een sponsor die er voor gezorgd heeft dat de nieuwe permanence een nog meer professionele uitstraling heeft gekregen!
Een andere nieuwe sponsor is Fietsen en Koffie, een geheel nieuwe concept, waar fietsend Assen en omstreken nog meer van gaan horen! Ook nieuw is de startplaats op zondag 26 mei. In samenwerking met de gemeente Aa en Hunze zal de start van de Landal Omloop door het Land van Bartje plaats vinden in Gieten. De permanence op die zondag is gevestigd in het gemeentehuis van Aa en Hunze, aan de Spiekersteeg in Gieten.

De klassiekers op zaterdag en zondag gelden als de zwaarste klassiekers in Nederland voor deze categorieën en dat heeft natuurlijk alles te maken met het veelzijdige parcours. Smalle wegen, open stukken waar de wind vrij spel heeft en natuurlijk de roemruchte Drentse keien.

De Fietsen en Koffie Dorpenomloop voor Elite-renners vindt plaats in het kader van de clubcompetitie. Deelnemers aan deze Landal Omloop door Het Land van Bartje komen uit het hele land en de verwachting is dat nagenoeg alle Nederlandse toppers aan de start zullen verschijnen.

Website: Wieler Weekend Assen

Geen opmerkingen: