Ontdek het brede assortiment Marrald sportkleding gratis verzending shop nu  photo 00369502-6b26-4b3c-8e38-faafc2459b51_zpscdf943b9.png

vrijdag 29 juni 2018

Veilig Bewegen door het Verkeer.

Ruim vijftig deelnemers bij
Veilig Bewegen door het Verkeer
Meer dan vijftig - over het algemeen wat oudere - mensen hebben meegedaan aan Veilig beweging door het Verkeer in en om het Bewegingscentrum in Norg. Men kon verschillende vervoersmiddelen testen rondom, zoals driewielers, fietsen met een lage instap, scootmobielen, rollators enzovoort. Diverse bedrijven en zorgverleners waren aanwezig om te helpen en informatie te geven. Vanuit de gemeente waren twee Noordenveldwerkers aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden rondom de Wmo. Ook werden in de buitenlucht oefeningen gedaan die mensen kunnen doen om langer goed te kunnen functioneren.
Op een afgebakend terrein waren verschillende parcoursen uitgezet met hindernissen, drempels, oneffenheden en onoverzichtelijke situaties om te oefenen met bijvoorbeeld een scootmobiel, tweewielers, elektrische fietsen, fietsen met een lage instap, driewielfietsen, duofietsen, rollators etc. De test en beweegochtend werd georganiseerd door praktijk De Roef in samenwerking met het Bewegingscentrum.
Vanmorgen ben ik daar geweest en heb mijn easyrider driewiel fiets mee genomen.
Buiten de andere fietsen kon men ook de easyrider proberen.
De eerste opmerking was meestal "hè ik kan hier gewoon op zitten"
Men kon ontspannen zitten en daarmee goed concerteren op het fietsen zelf.
Met de trapondersteuning kon men goed merken hoe makkelijk het fietsen gaat.
Zelfs die genen die in het begin wat angstig waren gingen zitten en weg waren ze.
In het begin was het wel erg wennen is om op een driewiel fiets te fietsen maar als men eenmaal ging dan ging men ook.

Geen opmerkingen: