Doorgaan naar hoofdcontent

@vanraam Afstellen van de juiste zit(fiets)houding op je fiets! #easyrider

 

Easy Rider 3
Nu het voorjaar is het buiten steeds aangenamer wordt om te fietsen wat voor voorbereiding heb jij aan je fiets of jezelf gedaan om straks heerlijk te kunnen genieten van je fietsritten?

Steeds meer en vaker kom ik andere driewielfiets gebruikers tegen onderweg.
Vandaag meerdere in korte tijd gezien.
Wat me wel opviel dat sommigen de benen leken over te strekken ipv klein beetje gebogen op de langste afstand trapper - stoel.

Na tig duizenden kilometers gefietst te hebben weet ik dat de juiste instelling super belangrijk is om zelfs na een lange fietstocht geen last van je lichaam te hebben.

Niet eenmaal afstellen, maar elke keer net een beetje beter.
Door het fietsen verandert je lichaam, je wordt sterker, leniger, soepeler, beter conditie.
Met dit alles in gedachten  is de juiste afstelling van de stoel en stuur super belangrijk om dit niet vanaf begin dat je de fiets kreeg de afstelling nooit meer te veranderen.

Je kunt de fietsenmaker vragen, maar een ergotherapeut ( gratis bij je zorgverzekering) kan je ook goed helpen.

Dit kan ik zeggen na eigen ervaring die ik in de afgelopen jaren en vele kilometers heb gekregen.
Door goed te luisteren naar wat mijn lichaam mij verteld en steeds de afstelling van mijn fiets daarbij aangepast, en dit is soms millimeter werk,  blijf ik nog steeds met erg veel plezier fietsen.
Welk weer het ook is genieten doe ik met elke rit.

Voor meer tips kijk op www.vanraam.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Opties accessoires Van Raam aanpeaste fietsen

De Van Raam aangepaste fietsen zijn met opties, accessoires aan te passen aan de eigen specificaties. Per fiets hebben wij unieke opties. Bij van Raam wordt elke fiets na bestelling uniek geproduceerd. Door onze jarenlange ervaring hebben wij een aantal “standaard” opties, accessoires ontworpen die veel voorkomen om met een beperking veilig te kunnen fietsen op een aangepaste fiets. Hierbij moet u denken aan: onderbeenfixatie, een stilstaande krank voor mensen die maar met een been een trapbeweging kunnen maken, voetenbakjes om de voeten te fixeren op het pedaal, eenhandig te bedien remsystemen om het 1 hand beide remmen te kunnen bedienen, pedaalverbreders in verschillende breedtes bij aangepast schoeisel of extreme stand van de voeten, crankverkorters door de verkorte draaicirkel is er minder belasting van knie en heup, excentrische crank voor minder belasting van knie en heup door kleinere draaicirkel, versterkte wielen of versterkt frame bij zwaarlijvigheid, onderbeenfixatie

Demontabele aanhangwagen voor scootmobiel of driewielfiets

Astorc Astorc Scootwagen Demontabele aanhangwagen voor scootmobiel of driewielfiets of de Trailer Bike voor maximaal 4 gewone (elektrische) fietsen Moet uw scootmobiel geheel gedemonteerd worden wanneer u deze wilt vervoeren? Bent u afhankelijk van familie of vrienden wanneer u met uw scootmobiel op reis wilt? Bent u genoodzaakt om gebruik te maken van vervoer-op-maat om u en uw scootmobiel te vervoeren? Bent u dit zat en wilt u zelf bepalen wanneer u er met uw scootmobiel op uit trekt? Dan is de Scootwagen de oplossing voor u! Met de Scootwagen kunt u nu zelf uw driewielige scootmobiel eenvoudig en in zijn geheel vervoeren. Meer van Scoot2BE klik hier

Astorc Scootwagen Vouwbare aanhangwagen voor scootmobiel of driewielfiets

Astorc Astorc Scootwagen Vouwbare aanhangwagen voor scootmobiel of driewielfiets Vanaf voorjaar 2013 levert Astorc zijn nieuwe RDW goedgekeurde aanhanger voor scootmobiel of driewielfiets. Door de populariteit van de eerste Scootwagen heeft Astorc veel ervaring opgedaan met deze zeer lichte, compacte en zeer degelijke aanhangwagen. Het nieuwe model mag er dan ook zijn. De nieuwe Scootwagen is geschikt voor zowel 3 wiel als 4 wiel scootmobielen van alle fomaten. Ook driewielfietsen kunnen hier uitstekend op mee worden genomen dankzij een slimme aanpassing. Naast scootmobiel of driewielfiets kan voortaan ook de (elektrische) fiets van een partner standaard meegenomen worden. Opbergen is geen probleem. Het Verticale Parkeer Systeem VPS wordt standaard meegeleverd. Uw Scootwagen staat binnen enkele tellen overeind en ingeklapt om vervolgens naar zijn plek gerold te worden. Bijvoorbeeld achter in de garage. De Scootwagen in detail: Certificering Door de veranderde wetgeving he