donderdag 1 mei 2014

@WijSporten Hoe koop je de beste fietshelm?

Omdat een valpartij bij het fietsen erge gevolgen kunnen hebben dragen steeds meer fietsers een helm. Tijdens wedstrijden en de meeste toertochten is het zelfs verplicht. We zien toch nog vaak fietsers zonder helm of helmen die totaal verkeerd gedragen worden. Daarom vertellen we nu alles wat wij weten over De Fietshelm.

Hersenbeschadiging
Als je door een valpartij op je hoofd valt krijgen je hersenen een harde klap aan de kant waarop je valt. Door de schok stoten ze ook tegen de andere kant van je schedel en krijgen zo een tweede klap. Er kan daardoor een bloeding of zwelling ontstaan wat de oorzaak van hersenbeschadiging kan zijn. En de gevolgen daarvan kan je je hele leven bij je dragen.

Een fietshelm bestaat uit een harde schaal en een zachtere binnenkant. Die binnenkant absorbeert een gedeelte van de kracht van de val. Hierdoor is de klap op je hoofd minder. Toch zijn er nog steeds veel mensen die liever zonder helm sporten. Want een helm? Dat ziet er niet zo cool uit. Je haar gaat er suf van zitten en je krijgt er een warm hoofd van.




Website: StoerevrouwenSporten

Geen opmerkingen: