photo 00369502-6b26-4b3c-8e38-faafc2459b51_zpscdf943b9.png https://www.internet-sportandcasuals.com/zoeken/?search=summerdeals&sort=new

zaterdag 19 maart 2016

@raisinhope_nl #NAH Fietsen voor Hersenen 2016
 photo ScreenShot203_zpshkimio3c.jpg

De toertocht Raisin Hope Ride van de Raisin Hope Foundation Nederland (RHF) is opgegaan in Rondje Stelling. De vertrouwde locatie Wheelerplanet in Spaarnwoude is nu dan ook officieel een start- en finishlocatie van toertocht Rondje Stelling, dat de RHF als goed doel heeft omarmd. Er kan op zaterdag 3 september 2016 vanaf Wheelerplanet worden gestart voor de afstanden 26, 85, 120 en 170 km. Van het inschrijfgeld van iedere deelnemer komt 2 euro ten goede aan het aangepaste fietsennetwerk voor mensen met hersenletsel van de RHF. Maar je kunt als deelnemer meer doen... Zet een actie op met de Bidon Challenge!

Waarom?
Jaarlijks lopen zo’n 100.000 Nederlanders, waaronder ook veel fietsers, hersenletsel op. Hun leven verandert rigoureus zonder dat de buitenwereld er veel van ziet. Door te fietsen krijgen zij hun onafhankelijkheid en vrijheid terug en kunnen zij met meer zelfvertrouwen hun plekje in de samenleving heroveren. En weer die onbetaalbare wind in hun gezicht voelen!
Veel mensen met hersenletsel zijn aangewezen op een kostbare aangepaste fiets. Dit is niet voor iedereen weggelegd. Daarom realiseert de RHF een landelijk netwerk van aangepaste fietsen die gratis door mensen met hersenletsel kunnen worden geleend.
Daarvoor is geld nodig!

Hoe?
Zet met je fietsmaten, club of individueel een sponsoractie op. Voor ideeën voor een sponsoractie en het eenvoudig aanmaken van een actiepagina kun je kijken op www.raisinhope.nl  Daar kun je ook de poster, de barometer voor in het clubhuis of op je koelkast en de cheque voor je opbrengst downloaden.

Wanneer?
Sponsoracties voor de Bidon Challenge kunnen tot eind augustus worden opgezet. Op de grote finaledag op Wheelerplanet in Spaarnwoude (Spaarndam) breng je jouw opbrengst op zaterdag 3 september 2016 symbolisch in een bidon naar het evenement Fietsen voor Hersenletsel, dat de RHF op die dag op Wheelerplanet organiseert. Zo kun je van je trainingsrit een sponsortocht maken of natuurlijk deelnemen aan Rondje Stelling voor een mooie tocht langs de oude verdedigingslinie van Amsterdam.

Inschrijven
Je kunt Rondje Stelling dus rijden als afsluiting van je eigen Bidon Challenge, maar uiteraard kun je ook gewoon inschrijven voor een van de afstanden. Deelnemen aan Rondje Stelling kost bij voorinschrijving 6 euro voor de korte afstanden, 7 euro voor de middenafstanden en 8 euro voor de lange afstanden. Inschrijven kan vanaf 1 mei via de website van de NTFU. Mensen met hersenletsel mogen gratis deelnemen.

Er zijn drie startlocaties voor Rondje Stelling: Wheelerplanet Spaarndam, Uithoorn en Uitgeest. Zie voor meer info www.rondjestelling.nl.

Geen opmerkingen: