Ontdek het brede assortiment Marrald sportkleding gratis verzending shop nu  photo 00369502-6b26-4b3c-8e38-faafc2459b51_zpscdf943b9.png

donderdag 17 augustus 2017

@RondjeStelling @raisinhope_nl @Norg @ditisRODEN.nl Fietsen voor een Fietsennetwerk

NIEUWSBRIEF 

14 AUGUSTUS 2017
FIETS RONDJE STELLING EN STEUN
DE RAISIN HOPE FOUNDATION!


De sportieve fietstoertocht Rondje Stelling biedt dit jaar drie dezelfde afstanden aan op haar drie startlocaties. Deelnemers kunnen zondag 3 september a.s. vanuit Uithoorn, Spaarndam en Uitgeest nu 65, 120 en 170 kilometer lang genieten van de historische forten in het prachtige Noordhollandse waterlandschap. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan het fietsnetwerk van de RHF.

De organiserende partijen UWTC, Kennemer Toerclub, Alcmaria Victrix en Raisin Hope Foundation Nederland hebben zich dit jaar verenigd in de nieuwe stichting Fortza Velo. Zo willen zij de jaarlijkse toertocht naar een nog hoger plan trekken. Doel is om het UNESCO Werelderfgoed De Stelling van Amsterdam onder de aandacht te brengen en daarnaast mensen met een beperking meer mogelijkheden te bieden om ook te fietsen. Een deel van het inschrijfgeld gaat dit jaar dan ook weer naar het fietsnetwerk van de Raisin Hope Foundation Nederland. Deze stichting realiseert een landelijk netwerk van aangepaste fietsen, die gratis kunnen worden geleend door mensen met hersenletsel. Ook worden deelnemers opgeroepen een eigen sponsoractie rond Rondje Stelling op te zetten voor dit goede doel.

Er kan zondag 3 september vanaf 7.00 uur worden gestart vanaf Fort aan de Drecht in Uithoorn, wielercircuit Wheelerplanet in Spaarndam en Fort aan den Ham in Uitgeest. De route is volledig gepijld en onderweg zijn er verschillende verzorgingsposten. Op Wheelerplanet is een speciaal randprogramma rond aangepast fietsen. Jeugd onder de zestien jaar en mensen met hersenletsel mogen gratis deelnemen. Zij dienen zich net als alle andere deelnemers wel in te schrijven. Voorinschrijvers krijgen korting en kunnen inschrijven via
www.rondjestelling.nl. 30 KM-TOCHT OPEN VOOR ALLE FIETSERS    

RHF WIL PELOTON AANGEPASTE

FIETSERS AAN DE STARTwww.rondjestelling.nl

Rondje Stelling wil zondag 3 september a.s. een zo groot mogelijk peloton aangepaste fietsers aan de start van haar 30 kilometer-route rond Haarlem zien te krijgen. Op die manier wil de organisatie de mogelijkheden van aangepaste fietsen voor mensen met hersenletsel en andere beperkingen onder de aandacht brengen. 
 
Er zijn duofietsen, driewielers, tandems en tal van andere speciale fietsen, waarmee mensen met een beperking weer een deel van hun vrijheid terug kunnen krijgen. De Raisin Hope Foundation Nederland werkt al enkele jaren hard aan de realisatie van een netwerk aangepaste fietsen, die gratis kunnen worden geleend door mensen met hersenletsel. Door fietsen krijgt deze doelgroep haar vrijheid en zelfvertrouwen terug en kan zij zich weer volop mengen in de samenleving. De RHF is het officiële goede doel van toertocht Rondje Stelling, dat jaarlijks een toertocht voor sportieve fietsers organiseert langs De Stelling van Amsterdam.
 
Naast de sportieve afstanden 65, 120 en 170 km is er dit jaar speciaal voor recreatieve fietsers en aangepaste fietsers een 30 kilometer-route uitgezet vanaf wielercircuit Wheelerplanet in Spaarndam. De toertocht gaat grotendeels door het mooie waterlandschap van recreatiegebied Spaarnwoude rond Haarlem en de duinen bij Santpoort. Ook het oude gedeelte van Velsen wordt aangedaan.
 

Tijdens deze tocht wil Rondje Stelling-organisator Fortza Velo zoveel mogelijke aangepaste fietsers in een peloton het parcours laten rijden ter promotie van de vele fietsmogelijkheden voor mensen met hersenletsel en andere beperkingen. Rond 13.00 uur wordt het peloton feestelijk onthaald aan de finish. Aangepaste fietsers worden dan ook opgeroepen om zich massaal aan te melden voor de gezamenlijke start om 10.00 uur vanaf Wheelerplanet. Deelname voor aangepaste fietsers is gratis. Zij kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar de RHF via
info@raisinhope.nl.

Wie nog geen aangepaste fiets heeft, maar er wel over nadenkt, is deze zondag ook aan het goede adres in Spaarndam. Er is een speciaal randprogramma rond aangepast fietsen. Zo is rijwielhandel ’t Mannetje, specialist in aangepaste fietsen, vanaf 12.30 uur aanwezig met tal van testfietsen, waarmee belangstellenden kennis kunnen maken op het autovrije wielercircuit.


Recreatieve fietsers kunnen zich inschrijven via de websitewww.rondjestelling.nl. Er kan voor deze toertocht worden gestart op wielercircuit Wheelerplanet Spaarndam (tussen 8.00 en 11.00 uur) en bij Jachthaven Bij van Assema in Penningsveer (tussen 8.30 en 10.30 uur). De kosten bedragen 6 euro bij voorinschrijving.

Meer informatie is te vinden op de websites rondjestelling.nl enbidonchallenge.nl.


HIER DOE JE HET VOOR!


www.raisinhope.nl

Fietsen is fantastisch, maar niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Zeker niet voor mensen met hersenletsel!

Fietsen stimuleert de hersenen, voorkomt een isolement en geeft hen een groot deel van hun vrijheid en onafhankelijkheid terug. Dit kan vaak alleen met kostbare aangepaste fietsen.

De Raisin Hope Foundation Nederland bouwt daarom aan een netwerk van aangepaste fietsen in Nederland, waarvan mensen met hersenletsel gratis gebruik kunnen maken.

Deelnemers aan Rondje Stelling en de Bidon Challenge helpen zo direct mee om mensen met hersenletsel ook de kans te bieden te doen wat zij zelf het liefste doen: FIETSEN! DOE MEE!


De RHF Bidon Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door:

           


                        

  
          
__________________________________________________________

  Volg ons op Twitter    Word fan op Facebook    Stuur naar een vriend  
Copyright © 2016 Raisin Hope Foundation Nederland, All rights reserved.
U ontvang deze mail omdat u een relatie bent van de Raisin Hope Foundation Nederland.

Ons e-mailadres:
info@raisinhope.nl
Schrijf je uit voor deze nieuwsbrief   Update je voorkeuren  


Geen opmerkingen: