Doorgaan naar hoofdcontent

Stichting Onbeperkt op de Fiets

 


Voor reserveren klik op RESERVERENVoor het uitlenen van rolstoelfietsen aan minder mobiele inwoners van de noordelijke regio. Ons doel is om op termijn meerdere fietsen te kunnen uitlenen. Hiervoor is uiteraard geld nodig wat we via fondsen willen werven maar ook een gift is welkom.


Achtergrond van de stichting

Het huren van een aangepaste fiets om lekker mee te toeren bleek in het Noorden niet te kunnen. Mensen met een beperking moesten het ver buiten de provincie zoeken. Wijs geworden door ervaring richtten Freerk de Boer en Maria Romp uit Haren zelf een stichting op om in de behoefte te voorzien.


Door een auto-immuunziekte werd mede-oprichter Freerk de Boer rolstoelafhankelijk. Zijn leven als vervent kampeerder, wandelaar en fietser, kwam volledig tot stilstand en speelde zich vanaf september 2019 gedwongen binnenshuis af. Partner Maria Romp zocht, ondanks de corona, toch een mogelijkheid om samen weer iets in de buitenlucht te kunnen doen. Wellicht alsnog hun droom om het Pieterpad af te maken te realiseren. Het bleek niet mogelijk om voor langere afstanden een aangepaste fiets te huren. Uiteindelijk kwam Romp in Varsseveld (Ov) terecht: “Het is een rit van 2,5 uur rijden om de fiets op te halen. Wil je dan langs de Groninger dijken fietsen, dan moet je vervolgens ook weer 2,5 uur terug voordat je op je fietsplek bent. Na afloop hetzelfde ritje terug om de fiets weer in te leveren. Het is omslachtig, tijdrovend en ook nog eens veel te duur.”

Het stel zag ruimte in verbetering aangaande sportieve voorzieningen voor mensen met een beperking of handicap. Romp, die fysiotherapeut is, geeft aan: “Het is toch raar dat er in het Noorden aan de ene kant enorm geïnvesteerd wordt in sportparticipatie, maar dat je aan de andere kant dan het halve land door moet om een aangepaste fiets te huren!” 

Hun nieuwe opgerichte Stichting “Onbeperkt op de Fiets” richt zich dan ook specifiek op verhuur van aangepaste fietsen die een of meerdere dagen willen fietsen. De fietsen zijn elektrisch ondersteund en er is een haal- en brengservice. Doelgroepen zijn vooral mensen die thuis of in een woonvoorziening wonen of als toerist of recreant in de provincie willen verblijven. Voor mensen die zelf niet kunnen fietsen, kan een buddy geregeld worden. De stichting biedt daarnaast rolstoelvriendelijke fietsroutes aan die bijvoorbeeld ook toegankelijk zijn voor brede duofietsen.

Nu de oprichting een feit is zetten De Boer en Romp zich in om sponsors te werven om de eerste vijf fietsen aan te schaffen. Per fiets is een bedrag van € 10.000 nodig, een totaal bedrag van € 50.000 dus. Om genoeg geld op te halen, zullen zij zelf (vanuit Haren) een rolstoelfietstocht naar Santiago de Compostella ondernemen en diverse fondsen benaderen. Belangstellenden kunnen zich als sponsor melden via onderstaand contactformulier.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Demontabele aanhangwagen voor scootmobiel of driewielfiets

Astorc Astorc Scootwagen Demontabele aanhangwagen voor scootmobiel of driewielfiets of de Trailer Bike voor maximaal 4 gewone (elektrische) fietsen Moet uw scootmobiel geheel gedemonteerd worden wanneer u deze wilt vervoeren? Bent u afhankelijk van familie of vrienden wanneer u met uw scootmobiel op reis wilt? Bent u genoodzaakt om gebruik te maken van vervoer-op-maat om u en uw scootmobiel te vervoeren? Bent u dit zat en wilt u zelf bepalen wanneer u er met uw scootmobiel op uit trekt? Dan is de Scootwagen de oplossing voor u! Met de Scootwagen kunt u nu zelf uw driewielige scootmobiel eenvoudig en in zijn geheel vervoeren. Meer van Scoot2BE klik hier

Fietsen op een driewieler voor volwassenen

Indien u ervaring heeft met het fietsen op een tweewieler dan dient u er rekening mee te houden dat een driewieler totaal anders fietst. Kleine kinderen of volwassenen die nog nooit gefietst hebben fietsen er zo op weg. Volwassen moeten wennen aan het andere fietsgedrag. Op de van Raam website hebben wij per type driewieler specifieke eigenschappen opgenomen van het type driewielfiets. Wij raden u daarbij aan zelf te ervaren welk type driewieler het beste bij u past. Als u een fiets gaat testen of als u een driewielfiets heeft aangeschaft raden wij u aan de volgende tips in acht te nemen. Zorg dat de fiets op de parkeerrem staat zodat ie niet voor- of achteruit kan. Zorg dat het zadel en het stuur of de zitting goed zijn afgesteld en u de relevante accessoires goed kan bedienen (denk aan de remmen en de versnellingen). Ga ontspannen op de zadel of de zitting zitten zet de voeten op de pedalen en kijk voor u uit, niet naar het stuur. Probeer de angst voor vallen

@Emm_Sports @vanraam @cwxbenelux Post bezorgen met CW-X en de Easyrider fiets

vandaag weer post bezorgt. Een post ronde van 36km,je kunt wel zeggen een sportieve bezigheid. Het kost mij wel energie, korte stukjes fietsen, op- en afstappen, stukjes lopen. Plezier heb ik er wel in, ondanks dathet mij veel energie kost. Ik denk maar zohet houd mij op een sportieve manier bezig. met de Easyriderfiets maakthet voormij ook nog eens makkelijk, dankzij de twee achterwielen blijft de fiets mooi recht op staan. Om mijn benen tegen blesure en er meer controle erover te houden draag ik de CW-X Tights. Een ideale broek geschikt voor heel veel sporten, maar ook tijdens het werk ideaal om je lichaam te steunen. Ik gebruik de broek tijdens het fietsen, wandelen, hardlopen en overige sporten. CW--X kleding gebruik ik nu ruim  jaar, ik ben er zeer tevreden over. Door mijn spieren steun tegeven heb ik er ook controle erover gekregen.  In het begin ging mijn rechterbeen met een schok omhoog en plofte weer naar beneden tijdens het lopen. Door het dragen van een CW-X br